Sinds maart 2020 weten we niet beter dan te werken vanuit huis. Vergaderingen en meetings vinden online plaats en alleen in het geval van een uitzondering kan je terecht op kantoor. Hoe zorg je nou dat iedereen up-to-date blijft van alle gebeurtenissen en veranderingen?

Chat them up
Door vaker een bespreking te hebben met het team, zorgt herhaling ervoor dat de informatie beter blijft hangen. Daarmee is het de bedoeling dat het team op de hoogte wordt gehouden van wat er speelt. Laat hierbij door één collega aantekeningen maken zodat degene die er niet bij konden zijn dit terug kunnen lezen en niks zullen missen! Deel deze informatie op een plek waar alle collega’s dit gemakkelijk kunnen vinden. Het kan heel frustrerend zijn als niet alles op dezelfde plek staat en daardoor moet gaan zoeken waar het staat.

Wie, wat, waar, wanneer
Zoals we allemaal weten, is de beste manier om vanuit huis in contact te blijven met elkaar via een app of telefonisch. Apps die je met je collega’s onderling kan gebruiken zijn: Slack, Microsoft Teams, Skype, Zoom of via de e-mail. In Slack kan je bijvoorbeeld meerdere groepen aanmaken en zorgen dat je werkupdates en taakverdeling gescheiden kan houden. Erg handig voor het aanbrengen van structuur! Daarnaast kan je ook het hele team in één keer benaderen door @here of @channel te gebruiken. Wanneer je @here gebruikt, spreek je de werkzame collega’s aan. Bij @channel krijgen alle werknemers een notificatie van het bericht. Zo is iedereen in één keer op de hoogte. Doordat het communiceren anders gaat dan voorheen, zijn er meer interne onlinebijeenkomsten. Het is dus belangrijk dat er duidelijkheid is in de communicatie naar de anderen, zodat er geen verwarring ontstaat.

Meningen en mogelijkheden
Dit is allemaal wel leuk en aardig, maar wat vinden je collega’s en jijzelf hier nou eigenlijk van? Heeft iedereen wel de mogelijkheid om thuis te kunnen werken? Het is cruciaal om feedback te blijven verzamelen van alle medewerkers. Je kan dit doen tijdens teammeetings of in een een-op-een gesprek.
Zo zul je zien dat je persoonlijke en oprechte antwoorden krijgt, waar je wat aan hebt.

Enquire to inspire
Geef je informatie op zo’n manier dat je je werknemers inspireert en motiveert. Keep in mind dat je hierin niet te langdradig wordt. Dit doe je door je verhaal een rode draad te geven en hier niet om heen te draaien. Inspireer door de gedeelde informatie pakkend te maken, zodat iedereen de aandacht erbij kan blijven houden.

Wil jij meer weten over hoe jij jouw collega’s op de hoogte houd van het laatste nieuws binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op!